de kunstenaar(s)


Over Aimée Zito Lema (Amsterdam, 1982)
Zito Lema’s wieg stond in Amsterdam, maar zij groeide op in Buenos Aires, Argentinië. Zij kwam terug naar Amsterdam om hier naar de Rietveld Academie te gaan om hier nooit meer weg te gaan.

Aan Aimée’s werk ligt steeds gedegen onderzoek ten grondslag en doorgaans een bepaalde ‘strijdbaarheid’ zien. Haar materiaal bestaat veelal uit foto’s en archieven, waarmee zij op uiteenlopende manieren laat zien hoe de blik op verleden, heden en toekomst elkaar de hand kunnen reiken.

Sommige van haar projecten refereren aan de Argentijnse dictatuur (1976-1983) en de onmiskenbare gevolgen daarvan. Maar haar oog richt zich ook op onderwerpen die dichterbij liggen. Tijdens haar verblijf aan de Rijksacademie (2017) ontwikkelde zij bijvoorbeeld een multimedia installatie over de protesten in de jaren 80 tegen de sloop van de Nieuwmarktbuurt en de komst van metro en de STOPERA. Ook dit project was gebaseerd op archiefmateriaal.

Lees hier het interview met Aimée over Weg die muur!.

www.aimeezitolema.com

Over Paul Gangloff (Altkirch, Frankrijk, 1982)

Voor Paul als grafisch ontwerper tussen zijn oorspronkelijk métier en beeldende kunst uiterst dun; hij werkt dan ook louter samen met beeldend kunstenaars en kunstpodia.

Na de Gerrit Rietveldacademie was hij deelnemer aan de Jan van
Eyckacademie in Maastricht, een residentie die hij afsloot met een project over het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam. Met Aimée Zito Lema deelt hij zijn interesse voor geschiedenis, Gangloff woont en werkt in Amsterdam.

www.writtenrecords.com

%d bloggers liken dit: