publiek programma

Op vrijdag 27 augustus werd de route feestelijk geopend in Museum het Schip. Lees hier de column ‘zwart, wit’ van Auke Kok terug, die hij schreef naar aanleiding van dit project.

Wethouder voor kunst en cultuur Touria Meliani opende samen met Alice Roegholt, directeur van Museum het Schip Weg die muur! Schrijver en columnist Auke Kok sprak een column uit.


Een lezing van sociaal geograaf Ton Heijdra, waarin de geschiedenis van de Spaarndammerbuurt en de Houthavens uitgebreid aan bod kwam. Van de wandelingen van Rembrandt over de Spaarndammerdijk rond 1650 tot de aanleg van de Houthavens en de stadsvernieuwing van het Comité Wijkverbetering en het Wijkcentrum Spaarndammerbuurt in de jaren zestig en zeventig. Hij eindigde bij de transitie van de oude houthavens tot grootschalig woongebied.


Wilde je leren acteren en je buurt en buren beter leren kennen, kon je je aanmelden voor een tweedaagse theaterworkshop Weg die muur! in Buurtcentrum De Horizon onder begeleiding van theatermaker Annemarie Ooft. Lees hier meer over de workshop.


Op spandoeken die in de vorige eeuw gemaakt werden kon je leuzen lezen als: “Wat moeten wij zonder buurthuis?’’ en “Het is toch heel normaal, wij eisen een gym- en peuterzaal”. Wat zou er op jouw spandoek staan? Ga je spelen met woorden of zelfs rijmen om je ideeën kenbaar te maken? Maak je elke letter zo groot als jouw hoofd, zodat zelfs de mensen aan de overkant van de straat ze kunnen lezen? Hoe krijgen we jouw boodschap goed op het doek? Dat weten Aimée en Paul gelukkig maar al te goed!  Locatie: Rode Morgen.

2 oktober | aanvang 13.30 | De Rode Morgen | voor kinderen van 7-12 jaar

Zondag 17 oktober was de laatste dag om de route Weg die muur! te bewandelen. Het project werd afgesloten met een verkorte wandeling samen met de kunstenaar van Museum Het Schip naar de Bonte Zwaan in de Houthaven. Onderweg stond Aimée Zito Lema af en toe stil om inhoudelijk in te gaan op de archiefbeelden en citaten die zij in haar gordijnontwerpen verwerkte. Bij De Bonte Zwaan gaf het Wester Harmonie Orkest een fantastisch concert ten beste. Lees hier meer over de geschiedenis van dit bijzondere orkest.

%d bloggers liken dit: